Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν τα «Δοκίμεια 2016

Αμέσως μετά από τη Θεία Παράκληση και τη Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας Γενεσίου Τιμίου Προδρόμου, με τη συνοδεία της φιλαρμονικής του Δήμου Αγρινίου και τμημάτων του πολιτιστικού συλλόγου με τις παραδοσιακές στολές, στον κατάμεστο προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Δοκιμίου, πραγματοποιήθηκε το 6ο Φεστιβάλ Χορευτικών Συγκροτημάτων με τη συμμετοχή του Πολιτιστικού Συλλόγου Γαβρολίμνης «Παναγία Παναξιώτισσα», του Επιμορφωτικού Συλλόγου Νεοχωρίου Άρτας «Κοσμάς ο Αιτωλός», του Μ. Α. Συλλόγου Βέροιας «Η Καλλιθέα», του Χορευτικού Τμήματος του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Αγρινίου και του Συλλόγου Φίλων της Παράδοσης «Οι Ρίζες». 

Παρουσιάστηκαν χορευτικά από την Κρήτη μέχρι τη Θράκη, προβλήθηκε η ιστορία της τοπικής ομάδας ποδοσφαίρου του Απόλλωνα Δοκιμίου, ενώ η βραδιά έκλεισε με το καθιερωμένο έθιμο των φωτιών.

Το «παρών» έδωσαν ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Παπαναστασίου, οι Αντιδήμαρχοι κ. Χρήστος Γκούντας και κα. Παπαγεωργίου, ο Πρόεδρος Β/θμιας Σχολικής Επιτροπής Δήμου Αγρινίου κ. Φ. Παπούτσης και ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Δοκιμίου κ. Β. Παπούτσης.
Την Πέμπτη 23 Ιουνίου, πρώτη μέρα των εκδηλώσεων, είχε προηγηθεί ποδηλατοδρομία με αφετηρία και τερματισμό την Πλατεία Ελευθερίας Δοκιμίου. Ενώ τελέστηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμά, στον εορτάζοντα Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννη Προδρόμου. .....

Την πρώτη μέρα έκλεισε η παράσταση Χορευτικών Παιδικών Τμημάτων του Συλλόγου Φίλων της Παράδοσης «ΟΙ Ρίζες», του Πολιτιστικού Συλλόγου Καινουρίου «Οι Θεστιείς» και του Πολιτιστικού Συλλόγου Δοκιμίου «Η Πρόοδος». Μουσική Παράσταση με θέμα «Στα μονοπάτια  της Παράδοσης» έδωσαν μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Δοκιμίου και μαθητές του Γυμνασίου– Λυκείου του Μουσικού Σχολείου Αγρινίου.
Στους χώρους των εκδηλώσεων υπήρχε έκθεση παραδοσιακών προϊόντων παρασκευασμένων από το τμήμα γυναικών του Πολιτιστικού Συλλόγου Δοκιμίου.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το palairosmagic.blogspot.gr δεν υιοθετεί, τα σχόλια των αναγνωστών και σε περιπτώσεις υβριστικών, απαξιωτικών και προσβλητικών χαρακτηρισμών ή ανακριβών πληροφοριών θα τα διαγράφει.

Η ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ .......